T-Mobile, iPhone 4, iPhone 3G. nl

Door Jasper Janssen op donderdag 28 oktober 2010 21:01 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 6.205

Even wat voorgeschiedenis: Toen de iPad uitkwam, wist ik dat ik hem *moest* hebben -- de eerste betaalbare tablet ooit. Dat heb ik geregeld (mijn eerste Apple product ooit) en zo was het dan dat ik -- via de iPad -- live keek naar de persconferentie van wat de iPhone 4 zou worden.

Lang verhaal kort, op launch day in NL bestelde ik een witte iPhone 4 32 GB. Paar weken later belde T-Mobile dat wit wel eens problemen zou kunnen geven maar waarschijnlijk ergens tegen het einde van het jaar zou komen. Ik heb toen gevraagd of ik dan ook op ieder moment nog zou kunnen wisselen naar een zwarte, en ja, dat kon, werd mij verzekerd. Op dat moment heb ik dus besloten, vertrouwend dat het goed zou komen, dat ik dan maar ging wachten.

Nahja, diegenen die het gevolgd hebben weten dat ik nog steeds wacht, en dat Apple zojuist bekend heeft gemaakt dat niet alleen hun eigen schatting (die op dat moment nog september/october was) niet klopte, maar dat de T-Mobile schatting van eind dit jaar ook niet klopte. Inmiddels is min of meer bekend geworden dat de witte versie gewoon helemaal niet meer gaat komen.

Dus ik zou graag willen dat ze dan maar gewoon een telefoon leveren die ze wel kunnen leveren. Niet moeilijk, zou je zeggen.

Inmiddels heb ik met 5 verschillende agents aan de lijn gehangen, maar er is er geen enkele die dat kan doen. Het enige dat ze kunnen doen is mijn hele abonnement cancellen (dat inmiddels al een paar maanden loopt) en dan een nieuwe afsluiten, met dus weer een nieuwe einddatum die weer opnieuw 12 maanden vooruit ligt. Dus voor hun fout moet ik opeens 3 maanden langer betalen, waarvoor zij geen enkele tegenprestatie hoeven te leveren.

TMobile webcare, waar op de site expliciet naar verwezen wordt als zijnde een ondersteuningskanaal -- beter nog dan gewoon bellen -- reageert overigens *totaal* niet op berichtjes aan hen gericht.

Ik schaar me bij @youpvanthek -- TMobile heeft problemen.

Wie heeft er opties voor een mooi sim-onlytje met onbeperkt data (en dan bedoel ik dus vooral dat ik niet zomaar met een hoge rekening zit, niet zozeer dat ik onbeperkt door kan blijven downloaden -- afsluiten of (beter) lagere snelheid als ik over een limiet ga is prima) bij een provider die geen TMobile is?

[Edit: Vandaag vond ik dit in de email. Maar nog steeds geen antwoord...]
Webcare is following me.

Volgende: Slecht verhaal met een goede afdronk 10-'10 Slecht verhaal met een goede afdronk
Volgende: New Toys! 10-'10 New Toys!

Reacties


Door Tweakers user mlowijs, donderdag 28 oktober 2010 21:38

KPN en Vodafone hebben niet al te lang geleden hun data exorbitant duur gemaakt, daar hoef je dus in ieder geval niet te zoeken...

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 21:38]


Door Tweakers user bobwarley, donderdag 28 oktober 2010 21:40

Apple / T-Mobile levert iedere kleur die je wilt, zolang het maar zwart is. :+

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 21:52]


Door Mephisto, donderdag 28 oktober 2010 21:42

@joepvanthek?

je kan je beter bij #bedrog scharen.

Ik werk zelf bij t-mobile en op geen enkele manier, kan er een iphone 4 abonnement reeds lopen, zonder dat er een telefoon geleverd is. Op geen enkele manier.

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 28 oktober 2010 21:42

@Mep, hij heeft toch de iPhone 3G op dit moment...Heeft de iPhone 4 andere abonnementen dan? Mijn volgende provider wordt ook Vodafone ofzo. T-Mobile klantenservice + 3G netwerk zuigt! Iedere ochtend in de trein tussen Aerdenhout en A'dam Sloterdijk vrijwel nooit werkende 3G...

Ook zo'n leuke: je moet je telefoonnummer in voeren via het menu. Krijg je een medewerker aan de telefoon: wat is uw nummer meneer?

Knakkers bij TM, breid eens de capaciteit uit in regio Amsterdam CS/Sloterdijk !!! echt nooit een werkende verbinding.

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 21:46]


Door Tweakers user Jasper Janssen, donderdag 28 oktober 2010 21:44

Dan heb je ergens niet goed opgelet. M'n verlenging naar i-150 is gewoon ingegaan toen mijn vorige contract afliep. En dat was op 6 augustus.

Hier, neem een screenshot:

http://tweakers.net/ext/f/v3tUXZgLggTmqFp6QMw6tqL6/full.png

Je ziet zowel de einddatum van mijn oude contract (en dat ze dus inderdaad mijn verlenging inmiddels gecancelled hebben) en aan de 300 belminuten dat ik geen Flex 25 meer had. Als je meer wilt zien wil ik ook nog een screenie maken van een factuur...

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 oktober 2010 21:56]


Door Tweakers user WeeJeWel, donderdag 28 oktober 2010 21:44

Gewoon niet meer betalen en niet meer gebruiken. Vergeet niet de brief te sturen dat je je abbonement cancelled omdat zij de afspraken niet nakomen.

Door Tweakers user kami124, donderdag 28 oktober 2010 21:45

Ik zou zeggen stoneer dat bedrag. Hun beloven dat je een witte iphone 4 krijgt en altijd om kan zetten naar een zwarte iphone die (bijna) wel direct te leveren is. Dit doen ze niet. Nou dan rotten ze toch op?

(Ik moet er wel bijzeggen dat je waarschijnlijk geen bewijs hebben dat ze dit belooft hebben, dus juridisch gezien sta je op 0 poten, maar toch, de homo's). (ps. hier zit een boze Hi klant die naar vodafon overstapt, niet dat de verhalen daar zoveel beter zijn, maarja ik moet toch iets).

Bij Hi staat er wel bij dat als je over je data-abbo gaat dat je snelheid omlaag geschroefd wordt. Dus misschien kun je daar eens aan denken?

Door Tweakers user ameesters, donderdag 28 oktober 2010 21:50

bobwarley schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:40:
Apple levert iedere kleur die je wilt, zolang het maar zwart is. :+
maar dat is een feature, we zijn er als eerste mee!!!! :+

Door Tweakers user 318025, donderdag 28 oktober 2010 22:34

PiLotCoptEr schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:38:
KPN en Vodafone hebben niet al te lang geleden hun data exorbitant duur gemaakt, daar hoef je dus in ieder geval niet te zoeken...
Nee hoor bij KPN nog steeds met een fup en geen datalimiet. Ik heb zelfs vorige week een abbonement nog afgesloten met surf en mail totaal.

Door Tweakers user YopY, donderdag 28 oktober 2010 23:15

leipepo schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:50:
maar dat is een feature, we zijn er als eerste mee!!!! :+
Henry Ford was ze voor, helaas, een honderd jaar geleden :+.

Door Tweakers user Aapenootjes, vrijdag 29 oktober 2010 00:52

YopY schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 23:15:
[...]


Henry Ford was ze voor, helaas, een honderd jaar geleden :+.
Daar is overigens geen enkel bewijs voor! Het schijnt ook zo te zijn dat je in het begin de T-ford helemaal niet in het zwart kon krijgen.

T-mobile is inderdaad lekker bezig. Heb ook zoiets meegemaakt begin dit jaar toen ik van een gewoon abonnement naar een sim only abonnement ging. Uiteraard was het de bedoeling dat nadat mijn eerste abonnement afliep mijn sim only in ging. Echter vonden ze het blijkbaar nodig om mij de eerste maand nog even beiden abonnementen te laten betalen :S
Helpdesk: jah, dat is normaal :')

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 29 oktober 2010 08:23

Mephisto schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:42:
@joepvanthek?

je kan je beter bij #bedrog scharen.

Ik werk zelf bij t-mobile en op geen enkele manier, kan er een iphone 4 abonnement reeds lopen, zonder dat er een telefoon geleverd is. Op geen enkele manier.
hehe, nou als dit het stukje klantvriendelijkheid is van T-Mobile medewerkers dan zorg je er alleen maar voor om het negatieve beeld te bevestigen...
Nee meneer de betalende klant, U heeft blijkbaar alleen maar met 5 agents van ons gesproken en ik kan U nu al vertellen : U liegt ! Wat U zegt kan niet ! En aangezien wij nooooiiiittttt fouten maken is er maar 1 optie : U liegt !

Ik zou zeggen : ga zo door ;) met jouw reactie heb je nu echt T-Mobile in een betere daglicht gezet ;)

Btw, ik mag echt hopen dat je een server-onderhoud nerd bent daar, en dat je totaal geen bevoegdheden hebt mbt klantenservice, anders zit het wel erg slecht gesteld met je werkgever...

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 oktober 2010 08:24]


Door Freedom_Fighter, vrijdag 29 oktober 2010 08:32

Hmm alleen maar goede ervaring met t-mobile en zeer slechte ervaring met crap kpn en vodafone , data limiten geen beriek in m'n eigen huis of in uitgaan gelegenheden. Met tmbolie geen enkele probleem daarmee, gewoon lekker snel en geen gezeur.
Zo zie je mar alleen maar negatief nieuws hoor je op het net ;)

Door Tweakers user melcon, vrijdag 29 oktober 2010 08:42

Schriftelijk in gebreke stellen en daarin een redelijke termijn (10 dagen) stellen om alsnog een zwarte iphone te leveren. Geef ook aan dat als ze dat niet kunnen je het contract als beŽindigd beschouwd.

Door Tweakers user Jasper Janssen, vrijdag 29 oktober 2010 09:52

Tiger79: Kijk, als ik eerlijk ben.. ik ben zelf klantenservicert (bij de concurrent overigens, maar die hebben al helemaal geen iphones for the time being), en ik weet heel goed dat als je hetzelfde verhaal krijgt 3-4 keer achter elkaar, dat het falen dan niet bij de agent zit, maar in 't beleid.

Maar de miscommunicatie hierboven is dat hij dacht dat het om een nieuw abonnement ging, en ik had een verlenging. Verlengingen gaan gewoon in (of kunnen gewoon ingaan) zodra het bestaande abo afloopt, nieuwe abos gaan pas in na levering. Geen fouten gemaakt door T-Mobile op dat punt, alleen begreep Mephisto de situatie niet. Zulke dingen heb ik wel vaker gemerkt van CS agents @ tweakers.net -- zelf heb ik ook wel eens zoiets gezegd maar dan zeg ik er bij "normaal gesproken" -- ik werk lang genoeg bij mijn werkgever om te weten dat alles mis kan gaan.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 oktober 2010 09:59]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 29 oktober 2010 10:47

regel 1 : afspraken altijd op papier vragen. En ik ga op dit moment met melcon mee. Aangetekend schrijven en in gebreke stellen.
Daar is overigens geen enkel bewijs voor! Het schijnt ook zo te zijn dat je in het begin de T-ford helemaal niet in het zwart kon krijgen.
Van wat ik begrepen heb waren de Ts die van de band rolden allemaal zwart. Je kon wel andere kleuren krijgen maar daar moest je voor bijbetalen aangezien ze met de hand herschilderd dienden te worden.

Door Tweakers user Jasper Janssen, vrijdag 29 oktober 2010 10:52

Bij de eerste generatie Model T's was dat nog niet zo overigens -- Meneer Ford kreeg pas ietsje later door dat de zwarte verf sneller droogde en goedkoper was :P

Door Tweakers user swartzkip, vrijdag 29 oktober 2010 11:08

Mephisto schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:42:
@joepvanthek?

je kan je beter bij #bedrog scharen.

Ik werk zelf bij t-mobile en op geen enkele manier, kan er een iphone 4 abonnement reeds lopen, zonder dat er een telefoon geleverd is. Op geen enkele manier.
was bij mij toch ook echt het geval, simkaart een ruime maand in de bus voor de telefoon aankwam.

Door Tweakers user hyptonize, vrijdag 29 oktober 2010 11:48

Ik moest eerlijk gezegd wel lachen om de eerste zin, vooral de laatste paar woorden:
Even wat voorgeschiedenis: Toen de iPad uitkwam, wist ik dat ik hem *moest* hebben -- de eerste betaalbare tablet ooit.
De kwaliteit en kwantiteit van het product buiten beschouwing gelaten, maar volgens mij zijn er tablets die nog goedkoper zijn dan de iPad, toch?

Door Tweakers user Jasper Janssen, vrijdag 29 oktober 2010 13:36

Inmiddels zijn er hier en daar goedkopere, maar voor maart dit jaar was het enige remotely competitive product een tweetal convertible tablet netbooks, voor 500 in een absolute basisversie en 800 in een versie met nog steeds een singlecore atom en 1 gb maar wel met 3g.

Althans: in nieuwe producten. Tweedehands tablets heb je hier en daar natuurlijk wel.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 oktober 2010 13:36]


Reageren is niet meer mogelijk